50jarig jubileum DmB – Marten Kamminga, musicus

“Wij zijn een open kerk. Ik kan hier van alles doen. Er is een band met de traditie en ook vernieuwing”, aldus Marten Kamminga op mijn vraag wat hem aantrekt in het werk van Stichting Diensten-met-Belangstellenden. Kamminga is één van de vaste musici tijdens de kerkdiensten en regelmatig komt hij over uit Ermelo. Daar is hij werkzaam als muziekpastor; zie zijn website voor meer informatie, klik hier. Verder componeert en schrijft hij toegankelijke en goed zingbare liederen. Uit zijn meest recente bundel “Nader tot jou” wordt veel gezongen in onze diensten, in ieder geval als Marten zelf de begeleiding voor zijn rekening neemt. Naast het spelen op orgel en vleugel van de Engelse Kerk, is hij thuis in het accordeon- en fluitspel. Een begenadigd mens die op bescheiden wijze mensen weet te raken met zijn muziek.
Tijdens het jubileumfeest “50 Jaar DmB” op zondag 17 maart j.l. heb ik diverse bezoekers kort gesproken, zoals met Marten Kamminga, terwijl de handycam draaide.

Hij vindt het belangrijk dat mensen elkaar kunnen ontmoeten en geloof kunnen beleven. De vragen van nu dienen een plek te krijgen (te houden) bij wat er gebeurt in een dienst. Als voorbeeld noemt hij: “Hoe moet je leven? Is Jezus relevant? Heb je iets aan Zijn boodschap voor het dagelijks leven?” Hij refereert nog even naar nieuwe paus Franciscus die eenvoud hoog in het vaandel heeft. De “eenvoudige navolging van Jezus. Niet op een voetstuk zetten, maar naast ons.”

Iedere zondag om 19:00 uur in de Engelse Kerk in het Begijnhof nabij het Spui in het Amsterdam, dus hartje stad: goede muziek, goede preek, goede koffie en gezelligheid. Welkom!

ds Robert-Jan van Amstel, 25 juli 2013

NB. het filmpje is ook terug te zien op de Facebookpagina van St. Diensten-met-Belangstellenden, klik hier.