Portretten van Paulus

Hans Onderwater, één van de deelnemers van deze bijbelstudiegespreksgroepen “Post van Paulus”, heeft een aantal afbeeldingen bij elkaar gezocht met portretten van de apostel Paulus door de eeuwen heen. Graag presenteer ik deze hier ter informatie en ter verwondering.
De vormgeving van het hoofd van Paulus, de uitstraling, de intensiteit, de waardigheid, een bepaalde afstandelijkheid en gereserveerdheid, tegelijkertijd het passionele, het sterke en voorname. Hoe ik er ook naar kijk, één ding valt me op: al die portretten/afbeeldingen van deze kleurrijke apostel herbergen het geheim van het Evangelie:  een mens verandert wezenlijk door de kracht van de Opgestane Jezus Christus. Die kracht maakt ieder mens uniek en het christendom kleurrijk. Ik hoop dat die kracht in de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) niet wordt versluierd door een grauw, geprotocolliseerde koekkoek-één-zang of door de demotiverende krimp van de Kerk.

Graag de aandacht voor het portret gemaakt na analyse van bijbelse gegevens en het boek van Hesemann door het Bundeskriminalamt Westfalen.

ds Robert-Jan van Amstel, 21 november 2011.


Reageer en praat mee

Pleisterplaats van Robert-Jan van Amstel

%d bloggers liken dit: