Twitterdienst 25.3.2012 The Day After

Wauw, geweldig was het gisteren in de Triomfatorkerk! De eerste Twitterdienst, een primeur in kerkelijk Barendrecht, is achter de rug. Een hoop volk, veel energie, diverse verwachtingen natuurlijk. Mensen van binnen en van buiten de kerk, niet alleen Barendrechters maar ook mensen uit bijvoorbeeld Rotterdam en Ridderkerk kwamen over de drempel van de Triomfatorkerk.
Er werd massaal getwitterd door de belangstellenden. Niet alleen via de smartphone, maar met iPad, tablets, laptops en andere computerspul namen de mensen de moeite om  hun gedachten en beleving te tweeten en op die manier met elkaar te delen. En wat mij opviel en waar ik dankbaar voor was en ben: niet alleen jonger maar ook ouder liet zich niet onbetuigd.
Op de diverse vragen die ik stelde zoals “Wat is nu echt belangrijk in je leven?” en tijdens de preek “Wat is een grote/belangrijke/indrukwekkende ontdekking in je leven geweest?” kwamen mooie, intrigerende en ook humorvolle tweets op het beamerscherm terecht.
De mensen konden reageren op wat er gebeurde in de dienst. Er werd ook flink meegebeden via Twitter. Als voorganger kon ik niet alle tweets benoemen in tijdens de voorbeden. Ik heb gezegd dat God niet alleen hoort, maar ook meeleest. God is ook zichtbaar in de sociale media.

Da’s het leuke aan Twitter: de tweets/berichten zijn openbaar, dus hopelijk kunnen andere mensen worden aangesproken met wat in de Triomfatorkerk gistermorgen is gebeurd. Als je geïnteresseerd bent, zijn alle tweets met #twitkerk (hashtag twitkerk) hier te lezen, de jongste berichten staan boven aan. Voor de allereerste berichten dien je een stuk naar beneden te scrollen. Klik voor de zekerheid op “Alles”, anders zie je waarschijnlijk alleen de toptweets. Laat je vooral verrassen.

De in Barendrecht woonachtige emeritus-predikant ds Rinus Grashoff zei tegen mij na afloop van de dienst: “Erg creatief, mooi om te doen zo met de jeugd. Op de twitterfontein zijn berichten voorbijgekomen waar de ander voor mij heeft verwoord waar ik zelf ook aan dacht.”
Dit initiatief om twitterdiensten te houden krijgt zeker vervolg. Dat bleek ook wel tijdens het applaus dat spontaan opklonk voordat ik de zegen van God meegaf aan de gemeenteleden.

Een woord van dank voor het technisch team is op zijn plaats, want zonder dat team was het mij niet gelukt: Jurriën Bunk, Martijn Kruit, Bert van Rietschoten en koster Willem Bahlman.
Ook een woord van dank voor God – de inspiratie en creativiteit door zijn Geest was (en is) volop aanwezig. Praise the Lord!

ds. Robert-Jan van Amstel, 26 maart 2012.

Er zijn tijdens de twitterdienst een aantal foto’s gemaakt:
http://ow.ly/i/wOoe
http://twitter.com/Eudokia/status/183914875708387329
http://twitter.com/Eudokia/status/183833056057098240

2 gedachten over “Twitterdienst 25.3.2012 The Day After”

Reacties zijn gesloten.