Doopdienst Sim en Noa

Doopdienst_00Wat een belevenis gistermorgen in de Dorpskerk van Zunderdorp (Amsterdam-Noord). Mariëtte en ik zijn er nog helemaal vol van. Een belangrijk markeringspunt in onze gezamenlijke biografie: wij kwamen in het leven van onze tweeling in maart van dit jaar. Na de terugreis uit Zuid-Afrika hebben we onze kinderen Sim en Noa ingeschreven bij de GBA van Amsterdam. We zijn nu bijna acht maanden bij elkaar. Hun ontwikkeling wat betreft lichaam en geest is snel. Ze genieten van alles in het leven, zo is onze indruk. Ze lusten de Hollandse pot. Voedsel uit verder gelegen streken laten ze niet voorbijgaan. Boekjes lezen en spelen met allerlei speelgoedjes, ze vinden het heerlijk.
En dan gisteren hebben we Sim en Noa ten doop gehouden. Het doopwater waarin Gods Liefde glinstert en over de beide hoofdjes gaat. De woorden en de zegen van God die ds Johan van den Berg heeft meegegeven, vergezellen hun leven lang, welke weg zij ook zullen gaan. De Hand van God is hun fundament van leven. En we hopen en bidden dat onze kinderen hun harten focussen op wat Jezus Christus leert in de Bijbel. Dat hebben we gisteren gevierd, bezongen en beloofd.

De doopdienst is terug te kijken via Kerkdienstgemist.nl, klik hier voor link.

Van de doopdienst zijn prachtige foto’s gemaakt door Erik Hijweege. Deze heb ik een tijdlang op mijn blog gehad.
In verband met privacy heb ik de meeste foto’s verwijderd.

ds Robert-Jan van Amstel, 11 november 2013; update 5 december 2018 i.v.m. AVG Privacy-wetgeving

13 gedachten over “Doopdienst Sim en Noa”

 1. Bedankt voor het plaatsen van de niet bewegende, scherpe beelden. Dat is toch wel wat anders vergeleken met een vaak haperende, live kerkdienst bekeken in appartement nr. 6 op AM.
  Veel zegen voor jullie 4-en!

  Hartelijke groeten, Ruud, Suzanne en Hannah

  1. Dank jullie wel voor jullie reactie. Jullie foto op Facebook waar jullie op de laptop naar de dienst kijken heeft veel bekijks getrokken. Ik had al zo’n vermoeden dat het niet geheel storingsvrij zou zijn, want van die haperingen hadden we ook last toen wij daar waren.
   In ieder geval vonden Mariëtte en ik het geweldig dat zelfs vanuit Zuid-Afrika is meegekeken.
   Hartelijke groet van ons!

 2. Ha Robert Jan en Mariëtte, Van HARTE GEFELICITEERD met deze mooie gebeurtenis. Leuke indruk krijg ik van de feestelijke foto’s.
  We hebben met de cantorij gezongen in de Bettelkerk, helaas kom ik er dus niet bij zijn.
  Heel veel geluk voor jullie vieren en Gods zegen, lieve groet Gerdien.

  1. Beste Gerdien, dank je wel voor je vreugdevolle felicitatie. Ik had begrepen dat de cantorij zou zingen in de Bethelkerk. Gelukkig zijn de foto’s er nog en beeld/geluid.
   Hartelijke groet van Robert-Jan

 3. Gods zegen met elkaar! En wat geven de foto’s een prachtige impressie – de vreugde spat er vanaf 🙂

 4. Wat hebben jullie een mooie gebeurtenis achter de rug zeg. Via internet hebben we een groot deel van de dienst gezien. GEWELDIG. Vooral toen de zon op jullie hoofden ging schijnen. Een grotere knipoog van onze God kon je op dat moment niet krijgen. Zo als zo vaak gezegd geniet van het ouderschap, en van de kinderen.
  Groeten van Marco, Els, Judith en Tim.

  1. Ha familie Van Leeuwen, dank jullie wel voor jullie mooie woorden. Inderdaad begon de zon ineens te schijnen. Alles kwam in een ander licht te staan 😉 Leuk dat jullie hebben gekeken via kerkdienstgemist.nl
   Hartelijke groet!

 5. Net een prachtige fotoserie gezien van de doop; ontroerend! Wat straal jij als trotse vader! Heel veel Zegen toegewenst met jullie 4-en!

  1. Ha Jacko, dank voor je reactie! Ik zou zeggen: stuur een email of licht andere mensen uit Beilen/Hijken in die belangstelling zouden kunnen hebben voor de kinderen van één van de oud-predikanten 😉

Reacties zijn gesloten.