Doopdienst Sim en Noa

Doopdienst_00Wat een belevenis gistermorgen in de Dorpskerk van Zunderdorp (Amsterdam-Noord). Mariëtte en ik zijn er nog helemaal vol van. Een belangrijk markeringspunt in onze gezamenlijke biografie: wij kwamen in het leven van onze tweeling in maart van dit jaar. Na de terugreis uit Zuid-Afrika hebben we onze kinderen Sim en Noa ingeschreven bij de GBA van Amsterdam. We zijn nu bijna acht maanden bij elkaar. Hun ontwikkeling wat betreft lichaam en geest is snel. Ze genieten van alles in het leven, zo is onze indruk. Ze lusten de Hollandse pot. Voedsel uit verder gelegen streken laten ze niet voorbijgaan. Boekjes lezen en spelen met allerlei speelgoedjes, ze vinden het heerlijk.
En dan gisteren hebben we Sim en Noa ten doop gehouden. Het doopwater waarin Gods Liefde glinstert en over de beide hoofdjes gaat. De woorden en de zegen van God die ds Johan van den Berg heeft meegegeven, vergezellen hun leven lang, welke weg zij ook zullen gaan. De Hand van God is hun fundament van leven. En we hopen en bidden dat onze kinderen hun harten focussen op wat Jezus Christus leert in de Bijbel. Dat hebben we gisteren gevierd, bezongen en beloofd.

De doopdienst is terug te kijken via Kerkdienstgemist.nl, klik hier voor link.

Van de doopdienst zijn prachtige foto’s gemaakt door Erik Hijweege. Deze heb ik een tijdlang op mijn blog gehad.
In verband met privacy heb ik de meeste foto’s verwijderd.

ds Robert-Jan van Amstel, 11 november 2013; update 5 december 2018 i.v.m. AVG Privacy-wetgeving