Thuiskomen in Zunderdorp (2) – Terugblik intrededienst

Hydepark hoort bij de ‘inventaris’ van de Protestantse Kerk in Nederland

Eindelijk even tijd om te bloggen. Net thuis van een interessante en intensieve tweedaagse cursus in Hydepark (Doorn) om mezelf en andere collega-predikanten bij te spijkeren in het mentoraat. Er zijn in de Protestantse Kerk zo’n 350 mentoren actief: ervaren predikanten die een beginnend predikant helpen en stimuleren om het vak van predikant te ontdekken, erin te groeien in verbinding met de eigen ik en God; althans, zo kijk ik zelf tegen de invulling van het mentoraat aan.
Niet alleen een stuk nascholing is voorbijgekomen, ook de eerste pastorale bezoeken in Amsterdam, de eerste bijbelgesprekskring vorige week donderdag en een vergadering met dagelijks bestuur (moderamen) van de kerkenraad alhier, maken dat ik snel kan wortelen hier in deze regio.

Een eerste, flinke dot Pokon voor het wortelen was de mooie en feestelijke intrededienst zondag 14 oktober j.l. Er was veel publiek uit Zunderdorp zelf, Amsterdam, Barendrecht, Huizen en andere plaatsen waar familieleden, vrienden en gemeenteleden wonen. Organist Henk Breur, het Blazersensemble Zunderdorp, Cantorij Waterland, Benjamin Bakker en de kinderkerk hebben een muzikale en enthousiaste bijdrage geleverd. Ds Koos Staat heeft mij bevestigd aan deze gemeente en de zegen meegegeven. Zelf heb ik de gemeente verteld en verkondigd, dat we nog steeds van doen hebben met kakelvers nieuws: het Goede Nieuws dat Jezus Christus is opgestaan uit de dood, dat Hij redder is van de wereld. Niet als simsalabim, wel als Roepende. Zo worden wij toegerust met Gods Geest om verschillig te zijn, geraakt door de nood van de medemens, geïnspireerd door God die uitbundig “Licht!” riep, tot aan vandaag leven we daarvan én -op.

Al met al, terugkijkend op de bevestigingsdienst in Zunderdorp: ik heb ervan genoten. Het deed mij en mijn vrouw Mariëtte goed om zo ontvangen te worden. Van harte hoop en bid ik dat we als predikant en gemeente een vreugdevolle tijd tegemoet gaan. Samen kerk zijn, eerder nog: samen gemeente zijn in de Naam van Jezus Christus. Een stukje liquid christianity: meer en verder dan de kerkmuren zet het Evangelie, de Goede Boodschap mensenharten in beweging en houdt geloof, hoop en liefde vloeibaar.

ds Robert-Jan van Amstel, 25 oktober 2012.

p.s. A.s. zondag 28 oktober word ik als predikant bevestigd aan de Protestantse Gemeente van Amsterdam (PKA) ten behoeve van het werk van Stichting Diensten-met-Belangstellenden. Zie de website van Stichting DmB voor meer info, klik hier. Weet je hartelijk uitgenodigd om deze dienst mee te maken.

Hieronder nog een paar fotografische indrukken van professioneel fotograaf Hugo Potharst:

2 gedachten over “Thuiskomen in Zunderdorp (2) – Terugblik intrededienst”

Reacties zijn gesloten.